این چالش در حال ثبت نام است
عنصر زیرکونیوم دارای خواص منحصر به فردی مانند، مقاومت بالا و خاصیت ضدخوردگی است که در صنایع مختلف شیمیایی، بهداشتی و پزشکی کاربرد دارد. ویژگی های منحصر به فرد این عنصر باعث شده متقاضیان زیادی به دنبال استفاده از این محصول باشند.
از این رو با حمایت “شبکه تبادل فناوری” جهت توسعه این نوع پوشش های زیست سازگار و معرفی محصول تولیدی به متقاضیان این بخش چالشی با موضوع فوق مطرح گردید. از کلیه افراد و شرکت های فناور که توانایی تولید و ساخت محصول مطرح شده را دارند دعوت می شود در این چالش ثبت نام کنند. به دو تیم برگزیده چالش 10 میلیون تومان جایزه اهدا می شود و این تیم ها در پایان می تواند از حمایت های شبکه تبادل فناوری جهت توسعه محصول خود بهره مند شوند.
هدف محوری و ملاحظات فنی چالش
ویژگی های زیرکونیوم
زیرکونیم عنصر چهلم جدول تناوبی، در حالت طبیعی یک ساختار منشوری مونوکیلینک کریستالی دارد و بعنوان فولاد سرامیکی مشهور است. زیرکونیم یک فلز درخشان، خاکستری-سفید و نرم است و قابلیت شکل پذیری و مفتول شدن را نیز دارد. زیرکونیم یک جامد کریستالی است که می تواند بعنوان سنگ قیمتی یا در تجهیزات صنایع پزشکی و دندانپزشکی استفاده شود.
یکی از کاربردهای زیرکونیوم، استفاده بعنوان ماده مقاوم و ضد خوردگی در صنایع مختلف شیمیایی، بهداشتی و پزشکی است. زیرکونیوم خواص مقاومتی در برابر حملات خوردگی در برابر انواع ترکیبات از جمله محلول های نمکی، اسید و بازهای آلی و معدنی و حتی نمک های مذاب از خود نشان می دهد. برخی این خواص منحصرا از ویژگی های زیرکونیوم و آلیاژهای آن محسوب می شود. این ویژگی سبب می شود که هزینه های تعمیر و نگهداری به شدت کاهش پیدا کند. در کنار این ویژگی ها، زیرکونیوم و آلیاژهای آن نیز در صورت طراحی دقیق می توانند خواص زیست سازگاری از خود نشان دهند.
این فراخوان با محوریت توسعه راهکارهایی عملی در ارتباط با « تولید و ساخت پوششهای ضد سایش با خواص زیست سازگار بر بستر زیرکونیم» برگزار میشود. این ترکیبات باید روی بستر زیرکونیم پوششدهی شوند و محدودیتی برای انتخاب نوع روش پوششدهی وجود ندارد و تنها باید پارامترهای زیست سازگاری، ضریب اصطکاک کمتر از 0.2 و زبری سطح 15-25 نانومتر را داشته باشد.
زمانبندی مراحل
دریافت طرحهای مفهومی، غربال و داوری (مرحله اول)
دی ۹۹
ثبت نام در سایت و ارسال طرح
در این مرحله، شرکتکنندگان میبایست حداکثر تا 10 دی ماه، طرح مفهومی خود را از طریق سامانه به صورت آنلاین ثبت نمایند.
بهمن ۹۹
ارزیابی طرحها و داوری مرحله اول
در پایان مرحله اول طرحهای دریافتی در کمیته داوران ارزیابی شده و در نهایت، شرکتکنندگان برتر (اعم از فرد یا گروه) جهت ساخت نمونه آزمایشگاهی از طرح خود وارد مرحله دوم چالش خواهند شد.
فرآیند شتابدهی و ساخت نمونه (مرحله دوم)
فروردین 1400
ساخت نمونه اولیه و تکمیل مستندات
برگزیدگان مرحله نخست، سه ماه فرصت خواهند داشت تا ضمن تکمیل مستندات فنی و اقتصادی طرح خود، یک «نمونه آزمایشگاهی» مطابق با طرح اولیه خود را طی مرحله دوم ارائه نمایند.
اردیبهشت 1400
داوری نهایی و اعلام طرح برتر
در پایان مرحله دوم جهت انتخاب طرح برتر، مستندات فنی و اقتصادی و نیز نمونه آزمایشگاهی ارائه شده از سوی هر شرکتکننده توسط هیات داوران ارزیابی و برنده نهایی معرفی میشود.

جوایز و حمایت ها
جوایز
10 میلیون تومان
اعطای جایزه 10 میلیون تومانی به دو تیم برگزیده نهایی
حمایت ها
- کمک هزینه نقدی و گرنت شبکه آزمایشگاهی با توجه به نیاز پروژه تا سقف 8 میلیون تومان
- معرفی دو تیم برنده به متقاضیان موجود و ثبت قرارداد همکاری به کمک شبکه تبادل فناوری

حامیان

