برنامه ی فناوری مهندسی نانوسیستم ها در کشور کانادا تنها برنامه در نوع خود در این کشور است که در آن افراد در معرض یادگیری عملی در آزمایشگاهها از جمله در اتاق ویژه (با نام اتاق تمیز) قرار می گیرند.
فناوری نانو در حال ایجاد بسیاری از مواد و دستگاه های جدید با طیف گستردهای از کاربردها در الکترونیک، بیوشیمی، پزشکی، تولید انرژی، مهندسی و سایر زمینه هاست. فناوری نانو را میتوان در همه چیز یافت، از تلفن های هوشمند در دستانتان گرفته تا کرم های ضدآفتاب ساخته شده در شرکت های مختلف… . بنابراین ایجاد برنامه های مختلف برای دعوت و تشویق دانشجویان و علاقهمندان به این حوزه برای فعالیت بیشتر یکی از اهداف کشورهای فعال در زمینه ی فناوری نانو است.
برنامه ی فناوری مهندسی نانوسیستم ها در کشور کانادا (برگزار شده توسط دانشگاه آلبرتا و پارک تحقیقاتی ادمونتون) تنها برنامه در نوع خود در این کشور است که در آن افراد در معرض یادگیری مهارت های عملی و مرتبط با صنعت در آزمایشگاه ها از جمله در اتاق ویژه (با نام اتاق تمیز) قرار میگیرند. این برنامه تعداد زیادی از مسیرهای شغلی با فناوری بالا و غیر سنتی را ارائه می دهد که به طور مداوم افراد را به سمت حل چالش های جدید در حوزهی فناوری نانو دعوت می کند.
در این برنامه ی منحصر به فرد، شرکت کنندگان در مورد ساخت و ارزیابی مواد، میکرو و نانومواد و دستگاه هایی که معمولاً در طیف وسیعی از صنایع مانند مراقبت های بهداشتی، دستگاه های هوشمند و تولید و ذخیره ی انرژی استفاده می شوند، آموزش می بینند. برای مثال یاد می گیرند چگونه سیستم ها و تجهیزات مورد استفاده ی پژوهشگران و شرکت های تولیدکننده ی فناوری نانو مانند میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) را که برای به دست آوردن تصاویر اجسام در مقیاس نانومتر استفاده می شود، به کار گیرند. با لیتوگرافی (روشی که برای ساخت مدارهای مجتمع یا دستگاه های میکروالکترومکانیکی استفاده می شود)، سنتز نانوذرات، ساخت دستگاه هایی مانند LEDهای آلی، سلول های خورشیدی و فناوری آزمایشگاه روی تراشه آشنا می شوند.
پس از اتمام موفقیت آمیز برنامهی فناوری مهندسی نانوسیستم ها، افراد قادر خواهند بود:
- سیستم های مدیریت کیفیت را طراحی و پیاده سازی کنند.
- درک علمی اساسی را از یک نانو به یک جهان کلان اعمال کنند.
- داده ها را جمع آوری و تجزیه و تحلیل کنند.
- با تجهیزات پردازش پیشرفته کار و از آنها نگهداری کنند.
- شیوه های اخلاقی و ایمنی محیط کار را رعایت کنند.
- مهارت های ارتباطی را در یک محیط میان رشت های نشان دهند.
- مهارت های تفکر انتقادی و حل مسأله را برای حل چالش های فناوری نانو به کار گیرند
بنابراین پس از پایان برنامه، دانش آموختگان می توانند در محیط های با مقیاس کوچک با هدف حل چالش های فناوری نانو کار پیدا کنند. مشاغل معمولاً در زمینه های تحقیق و طراحی، بهداشت، محیط زیست و تولید یافت می شوند، مانند:
- میکروساخت ها
- حسگرها و دستگاه ها
- سنتز نانومواد
- فناوری پاک
- محصولات مصرفی
وجود چنین برنامه هایی امکان رشد و یادگیری افراد علاقه مند در حوزه ی فناوری نانو را ایجاد می کند.
منبع خبر: https://www.nait.ca