جلسه داوری چالش لوله مغزی سیار Coiled Tubing و فناوری‌های وابسته

جلسه داوری چالش لوله مغزی سیار Coiled Tubing و فناوری‌های وابسته در تاریخ 21 مردادماه 1402 در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری برگزار گردید. در جلسه داوری چالش لوله مغزی سیار Coiled Tubing و فناوری‌های وابسته تعداد 8 شرکت در چالش مذکور شرکت کردند و پروپوزال طرح‌های پیشنهادی خود را ارائه نمودند.

جلسه داوری چالش لوله مغزی سیار Coiled Tubing و فناوری‌های وابسته با حضور 5 داور برگزار گردید. همچنین در این جلسه آقای مهندس قربانی از سمت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری به‌عنوان ناظر جلسه حضور داشتند. در ابتدای جلسه داوری چالش لوله مغزی سیار، آقای محسن قربانی به معرفی چالش پرداختند. در ادامه ابتدا تیم‌های فناور به ترتیب طرح‌های خود را ارائه و سپس داوران به ارزیابی طرح‌های موردنظر پرداختند.

هدف از برگزاری این چالش ارائه طرح‌های فناورانه، نوآورانه و بدیع در زمینه طراحی، ساخت و بهره‌برداری دستگاه لوله مغزی سیار (CT) و فناوری‌های وابسته، با توجه به شرایط طرح‌های پیشنهادی ذکر شده و مشخصات و ملاحظات فنی پیوست شده در فایل راهنمای چالش به منظور بومی‌سازی، تست مکرر و استفاده عملیاتی درون‌چاهی در میادین نفتی و گازی واقع در کشور است.

جلسه داوری چالش لوله مغزی سیار Coiled Tubing و فناوری‌های وابسته

جلسه داوری چالش لوله مغزی سیار Coiled Tubing و فناوری‌های وابسته

جلسه داوری چالش لوله مغزی سیار Coiled Tubing و فناوری‌های وابسته

جلسه داوری چالش لوله مغزی سیار Coiled Tubing و فناوری‌های وابسته

حمایت‌‌های چالش لوله مغزی سیار Coiled Tubing و فناوری‌های وابسته

حمایت‌های معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان

کمک به تهيه و تنظيم نقشه راه طراحي، ساخت، برنامه كاري و زماني آزمون (آزمايشگاهي، كارگاهي و ميداني) و ارائه خدمات فني و مهندسي به شركت‌هاي تابعه.

مشاوره به تیم‌های برتر از طریق معرفی افراد با تجربه جهت پيشبرد اهداف پروژه.

حمايت از فرآيند شتاب‌دهي تیم‌های برتر، توسعه فناوران و شركت‌هاي زايشي دانش‌بنيان جهت ساخت CTU.

تسهیل در اخذ مجوز پروژه ساخت CTU از شوراي راهبري فناوري‌ها و توليدات دانش بنيان.

همكاري در توسعه فناوری‌هاي پيشنهادي در زمينه ساخت CTU ، با استفاده از كليه ظرفيت‌هاي قانوني موجود نظير عدم الزام به انجام تشريفات قانون برگزاري مناقصات براي توليد بار اول اقلام فناورانه و راهبردي در معامله با شركت‌هاي دانش بنيان

فراهم‌سازي شرايط استفاده از تسهيلات ويژه گمرگي شركت‌هاي دانش بنيان جهت تسريع و تسهيل واردات برخي از اقلام كليدي با هدف كاهش ريسك اجراي فعاليت‌هاي پروژه.

ايجاد زيرساخت‌هاي مورد نياز آزمون‌هاي آزمايشگاهي، كارگاهي و ميداني CTU

تأمین منابع مالي موردنیاز طراحي‌، ساخت و اجراي آزمون‌هاي ميداني (بررسي عملكرد) تجهيز CTU متناسب با ضوابط و قوانين جاري معاونت.

حمايت تا سقف ۵۰٪ از هزینه‌های تحقیق و توسعه با ارائه اعتبار مالیاتی و تسهيلات کم‌بهره.

حمایت در جهت توسعه بازار به منظور خرید مجدد تجهیزات و اقلام ساخته شده در قالب تسهیلات تا سقف ۲۰ میلیارد تومان.

ايجاد ساز و كار صدور ضمانت‌نامه، تسهيل و تسريع در فرآيندهاي بانكي و اعطاي تسهيلات از طريق صندوق‌ها با رعايت ضوابط و قوانين جاري معاونت.

حمایت‌های شركت ملی نفت ایران

همكاري در فرآيند شناسايي طرح‌های حائز صلاحيت به منظور تشكيل كنسرسيوم و پيشنهاد آنها به معاونت.

همكاري و مشاوره در شناسايي زنجيره تامين داخلي و خارجي اقلام وارداتي پروژه.

صدور مجوزهاي لازم و در صورت امکان تامین زیرساخت های فیزیکی و قانونی مرتبط با وزارت نفت برای انجام طرح‌های فناورانه

تخصیص منابع مالی جهت حمایت از طرح های فناورانه تعریف شده

همكاري در مراحل تدوين استانداردها و دستورالعمل‌هاي مورد نياز در مراحل طراحي و ساخت و انجام آزمون‌هاي عملكردي CTU.

همكاري و تسهيل‌گري در مراحل اعطاي تسهيلات مصوب وزارت نفت از محل بودجه بند (الف) تبصره 18 جهت ساخت CTU.

تضمين دريافت خدمات و خريد CTU بر اساس مفاد موافقت‌نامه (به مدت ده سال پس از موفقيت در آزمون‌هاي ميدانی).

در صورت نیاز سرمایه گذاری در شرکت های دانش بنیان مرتبط با استفاده از ظرفیت های موجود در صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی نفت

معرفی چالش طراحی،ساخت و بهره‌برداری لوله مغزی سیار (Coiled Tubing) و فناوری‌های وابسته

صنعت نفت از مهمترین صنایع ایران در تامین انرژی و رشد اقتصادی است و به جرات می‌توان گفت تاثیر زیادی در پیشرفت و تعالی کشور دارد. در این راستا صنعت حفاری و صنایع جانبی مرتبط با آن، به عنوان نوک پیکان صنعت نفت از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است که یکی از مهمترین و تخصصی‌ترین خدمات ارائه شده در این صنعت، توسط دستگاه لوله مغزی سیار انجام می‌شود. دستگاه لوله مغزی یکی از ماشین‌آلات صنعتی حفاری است و جهت عملیات تعمیر و تکمیل چاه‌های نفت مورد استفاده قرار می‌گیرد و جایگزینی برای دستگاه‌های حفاری تعمیراتی بشمار می‌رود.

در حالیکه بيش از يكصد سال از اكتشاف نفت در ايران مي‌گذرد و اين كشور هم اكنون يكي از بزرگترين كشورهاي صاحب نفت و گاز در جهان است، اما كشور ايران در عرصه ساخت تجهيزات، ابزار و كالاهاي مورد نياز صنعت نفت، سهمي در خور توانايي‌ها و شان خود نداشته و می‌بایست در این راستا عزم جدي برای رسیدن به جایگاه واقعی خود در داخلی نمودن ساخت تجهيزات، ابزار و كالاهاي مورد نياز صنعت نفت وجود داشته باشد. این مساله نه تنها دور از ذهن نیست بلکه به آسانی دست یافتنی است چرا که کشور ايران از نظر كيفيت علمي و فني نيروي انساني داراي ظرفيت بالقوه بزرگي است که با اعتماد و حمایت از توان داخلی می‌توان آن را بالفعل نمود.

در همین راستا معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و شرکت ملی نفت ایران به منظور ارتقاء تاب‌آوري ملی و رقابت‌پذيری بين‌المللی و كاهش ارزبری و وابستگی صنعت حفاری و همچنین بهره‌مندی از ظرفیت زيست‌بوم فناوري و نوآوری، چالشی با عنوان، “طراحی، ساخت و بهره‌برداری لوله مغزی سیار و فناوری‌های وابسته” را مطرح نموده و از طرح‌های فناورانه و نوآورانه در این زمینه حمایت می‌نمایند.

مشاهده چالش طراحی،ساخت و بهره‌برداری لوله مغزی سیار (Coiled Tubing) و فناوری‌های وابسته

نظر شما درباره جلسه داوری چالش لوله مغزی سیار Coiled Tubing و فناوری‌های وابسته چیست؟ در صورتی که نظری درباره این موضوع دارید، خوشحال میشویم آن را با در میان بگذارید. همچنین در صورت تمایل می‌توانید صفحه اینستاگرام اینوتن را دنبال کنید تا از اطلاع رسانی آخرین چالش‌های در حال ثبت نام باخبر شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *