درباره ما
چالشهای فناورانه و نوآورانه
درباره چالشهای فناورانه و نوآورانه
خدمات اینوتن عبارتند از:
- همکاری در شناسایی نیاز/ مسئله مورد نظر
- کمک به فرموله کردن نیاز و تبدیل آن به عنوانی مناسب
- شناسایی آزمونهای مرتبط جهت اثبات فناوری
- معرفی تیم/فرد برنده جهت رفع نیاز صنعتی
- امکان برگزاری طوفان فکری
- ارائه گرنت نقدی به منظور انجام ساخت نمونه
- ارائه گرنت شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی جهت اثبات فناوری
- تسهیل فرآیند تست نمونه ساخته شده در محیط صنعتی
- امکان حضور تیمهای برتر در شتابدهندههای تخصصی
- امکان معرفی تیمهای برتر به سرمایه گذاران
یکی از ابزارهای شبکه تبادل فناوری برای رفع نیازهای فناورانه برنامه چالشهای فناورانه و نوآورانه با برند اینوتن است. اینوتن از مفهوم نوآوری باز و جمع سپاری جهت انجام پروژههای خود استفاده میکند.
یکی از مزایای این الگوها دسترسی سریع به فناوران یا متقاضیان بوده که این مورد از طریق برگزاری رویدادهای بهم رسانی فناوری امکانپذیر است. در این برنامه، برای نیاز متقاضی صنعتی که در حال حاضر برای آن فناوری آماده وجود ندارد و یا ظرفیت فناوریهای موجود پاسخگوی نیاز آنها نیست، فراخوانی با هدف شناسایی فناور برگزار میگردد.
فناواران برگزیده با اعطای حمایتهای مختلف از قبیل تسهیلات مالی و مشاورههای تخصصی محصول خود را توسعه داده و اقدام به رفع نیاز صنعت میکنند.
تاریخچه چالشهای فناورانه و نوآورانه
در سال 1393 پروژهای تحت عنوان سامانه یک پارچه مدیریت تبادل فناوری در پژوهشکده مطالعات فناوری اجرا شد که در آن پروژه به بررسی نمونه موارد مشابه مانند موسسه اینوسنتیو پرداخته شد. با بررسی موارد مشابه مدل اولیه برنامه چالش در سال 1394 به صورت پایلوت در ستاد نانو آغاز به کار کرد.
به صورت رسمی برنامه چالشهای فناوری و نوآوری از سال 1395 فعالیت خود را آغاز کرده است. در ابتدا این برنامه معطوف به حوزه فناوری نانو بوده اما در ادامه گسترش پیدا کرده و تمامی حوزه های دانش بنیان را تحت پوشش قرار میدهد.
همانطور که ذکر شد، این برنامه در ابتدا یکی از برنامه های ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و میکرو بوده است اما در ادامه با شبکه تبادل فناوری ادغام شده و تحت برنامه شبکه تبادل فناوری به کار خود ادامه میدهد.