
امروزه استفاده از گاز مایع توجه زیادی را به خود جلب کرده است و بهبود فرایندهای موجود برای افزایش کیفیت محصولات از اهمیت زیادی برخوردار است. پروپان و بوتان بهعنوان دو دسته از مهمترین محصولات پالایش گاز و نفت که به مصرف پتروشیمی برای تولید محصولات پلیمری (PE ,PP ,PVC) و صادرات میرسند، باید از خلوص مطلوب برخوردار باشند تا مشکلات ناشی از عدم خلوص در صنایع پایین دست پتروشیمی رفع شده و علاوهبر این، دارای بازار مناسب جهت فروش باشند.
گاز مایع بخش مهمی از بازار انرژی جهان است. گاز مایع (LPG) از گاز طبیعی، گاز همراه نفت و یا از میعانات گازی جدا میشود. پروپان برای استفاده در گرمایش و پخت و پز خانگی و مخلوط پروپان و بوتان (LPG) در مناطق مختلف بهعنوان سوخت برای حمل و نقل مورد استفاده قرار میگیرد. انواع گاز مایع (LPG) بهعنوان سوخت صنعتی، سوخت خانگی و ماده اولیه خام برای برخی صنایع کاربرد فراوانی دارد و اغلب دارای ناخالصیهای هیدروژن سولفید، سولفید کربنیل، کربن دی اکسید، کربن دی سولفید و مرکاپتانهای نوع متیل و اتیل میباشد.
از آنجائی که گاز مایع به صورت طبیعی به هنگام تولید دارای مقادیری هیدروکربن و هیدروژن سولفورهای سنگین و همچنین ماده بد بوی مرکپتان است، لذا به این صورت در برخی از صنایع قابل استفاده نخواهد بود و برای استفاده نیاز است که بر روی آن فرآیند شیرینسازی و به عبارت بهتر حذف ناخالصیها انجام گیرد تا گاز مایع بی بو و بی رنگ به عمل آید. از این رو شیرین سازی گاز مایع با خلوص 99.5 درصد، هدف اصلی این چالش نوآوری است.