چالش تولید و ساخت پوشش های ضد سایش با خواص زیست سازگار بر بستر زیرکونیم

این چالش در جریان است. در صورت داشتن هر گونه سوال با ما در ارتباط باشید.

زیرکونیم عنصر چهلم جدول تناوبی، یک جامد کریستالی است که در حالت طبیعی یک ساختار منشوری مونوکیلینک کریستالی دارد و بعنوان فولاد سرامیکی مشهور است. زیرکونیم یک فلز درخشان، خاکستری سفید و نرم است و قابلیت شکل پذیری و مفتول شدن را نیز دارد. زیرکونیم به طور گسترده بعنوان ماده نسوز در صنایع استفاده می شود و در برخی کاربردهای آن بعنوان ماده مقاوم به خوردگی شناخته می‌شود. از ترکیبات زیرکونیم در تجهیزات صنایع پزشکی و دندانپزشکی، در وسایل مختلفی چون چوب گلف، قیچی سرامیکی، پروانه پمپ های انتقال مواد شیمیایی و لجن ها و یا حتی بعنوان سنگ زینتی استفاده می شود.

در دماهای بالا، زیرکونیم متحمل تغییراتی در حجم، در انتقالات فازی می شود. در نتیجه به  دست آوردن ترکیبات پایدار دشوار خواهد بود. بنابراین لازم است که پایداری زیرکونیم را در دستور کار قرار داد. مقاومت به سایش در ترکیبات زیرکونیم در کنار ویژگی های زیست سازگاری، کاربردهای متنوعی را برای فلز زیرکونیم ایجاد کرده است. بنابراین زیرکونیم نسبتا پایدار شده، خواص مکانیکی منحصر به فرد، خنثی و پایدار بودن در شرایط شیمیایی مختلف را از خود نشان می دهد.

در این چالش، هدف ایجاد پوشش هایی است که با صرف کمترین زمان و هزینه، بهترین کیفیت را روی بستر زیرکونیم ایجاد کنند. این پوشش ها روی بستر زیرکونیم باید زیست سازگار باشند و به پارامترهای زبری و ضریب اصطکاک مناسب برسند.

چالش زیرکونیوم

این فراخوان با محوریت توسعه راهکارهایی عملی در ارتباط با «تولید و ساخت پوشش­های ضد سایش با خواص زیست سازگار بر بستر زیرکونیم» برگزار می­شود. این ترکیبات باید روی بستر زیرکونیم پوشش­دهی شوند و محدودیتی برای انتخاب نوع روش پوشش­دهی وجود ندارد و تنها باید پارامترهای زیست سازگاری، ضریب اصطکاک کمتر از 0.2 و زبری سطح 15-25 نانومتر را داشته باشد.

دریافت طرح‌های مفهومی، غربال و داوری (مرحله اول)

ثبت نام در سایت و ارسال طرح

در این مرحله، شرکت‌کنندگان می‌بایست طرح مفهومی خود را در چارچوبی که در اختیار آن‌ها قرار گرفته است، مدون و سپس از طریق سامانه به صورت آنلاین ثبت نمایند.

ارزیابی طرح‌ها و داوری مرحله اول

در پایان مرحله اول طرح‌های دریافتی در کمیته داوران ارزیابی شده و در نهایت، شرکت‌کنندگان برتر (اعم از فرد یا گروه) جهت ساخت نمونه آزمایشگاهی از طرح خود وارد مرحله دوم چالش خواهند شد.
فرآیند شتابدهی و ساخت نمونه (مرحله دوم)

ساخت نمونه اولیه و تکمیل مستندات

در این مرحله نمونه آزمایشگاهی محصول پیشنهادی تهیه می‌گردد

داوری فنی نمونه‌های ساخته شده

نمونه محصولات ساخته شده پیشنهاد دهنده توسط کارشناسان و متقاضی نیاز، بر اساس شاخص‌ها و الزامات تعیین شده، مورد داوری قرار خواهند گرفت.

حمایت از تیم‌ برگزیده

  • کمک هزینه نقدی و گرنت شبکه آزمایشگاهی با توجه به نیاز پروژه تا سقف 8 میلیون تومان
  • معرفی دو تیم برنده به متقاضیان موجود و ثبت قرارداد همکاری به کمک شبکه تبادل فناوری

حامیان این چالش

چالش‌های مشابه