چالش ساخت داروهای ضد گلوکوم بر پایه فناوری های نوین دارو رسانی
گلوکوم یا آب سیاه بیماری است که میتواند سبب آسیب عصب بینایی و در نتیجه کوری شود. این بیماری دومین علت شایع نابینایی است. برای رفع این عارضه داروهای ضدگلوکوم زیادی وجود دارند. از شناخته شدهترین این داروها، دورزولامید هیدروکلراید هست که به تنهایی یا به همراه سایر داروهای مرتبط برای کاهش فشار داخل چشم به کار میرود.
برای کنترل فشار داخلی چشم رژیمهای چند دارویی توصیه میشود، این دارو به صورت ترکیبی با تیمولول به شکل قطره عرضه میشود. علاوه بر این داروهای موثر در درمان گلوکوم با رده درمانی مهارکنندهی Rho kinase عرضه و تاییدیههای لازم را اخذ کردهاند. علاوه بر درمانهای سنتی، داروهای بیماتوپروست ایمپلنت و تراوپروست (Insert) هم دو فرم جدید دارویی هستند که در سالهای 2020 و 2021 تاییدیه FDA را اخذ کردهاند.
سیستمهای تحویل دارو چه به شکل قطره ژل (Gel Drop) یا ایمپلنت (Implant)، درجی (Insert) و … رویکردهای مطرح در این زمینه هستند. در این فراخوان، از طرحهای مشابه این فناوریها در بحث فناوریهای نوین دارورسانی دعوت به عمل میآید.
مهمترین هدف برگزاری این رویداد، ایجاد فرصتهای رشد و موفقیت برای استارتاپها است. ایدهها یا طرحهایی که از لحاظ فنی و اقتصادی مناسب هستند را میتوان با ایجاد بستری از اساتید، فعالان بنام و زیرساختهای مهمی از قبیل: آزمایشگاه، خطوط تولیدی، فضای اداری، آموزش و…. به همراه تیم مارکتینگ به مرحله تولید انبوه و در نهایت فروش رساند. در همین راستا، شتابدهنده دارویی ماد با همکاری چالشهای فناوری و نوآوری (اینوتن) به دنبال حمایت از طرحهای این حوزه با هدف تجاریسازی آنها است.
1. ثبت نام در سایت و ارسال طرح
در این مرحله، شرکتکنندگان میبایست حداکثر تا ۲۰ آذرماه ۱۴۰۰، طرح مفهومی خود را در چارچوبی که در اختیار آنها قرار گرفته است، مدون و سپس از طریق سامانه به صورت آنلاین ثبت نمایند.
2. ارزیابی طرحها و داوری مرحله اول
3. ساخت نمونه اولیه و تکمیل مستندات
برگزیدگان مرحله نخست، پنج ماه فرصت خواهند داشت تا ضمن تکمیل مستندات فنی و اقتصادی طرح خود، یک «نمونه آزمایشگاهی» مطابق با طرح اولیه خود را طی مرحله دوم ارائه نمایند.
4. داوری نهایی و اعلام طرح برتر
حمایت و جوایز
حمایت ها
۱. مشاوره جهت تکمیل طرح ها
۲. امکان استقرار در شتابدهنده دارویی ماد
۳. اعطای تسهیلات تجاریسازی به تیمهای برگزیده توسط شتابدهندهی دارویی ماد
جوایز نقدی
۱. اعطای گرنت نقدی و آزمایشگاهی به هر یک از تیمهای برگزیده به مبلغ ۴۰ میلیون تومان
۲. جایزه نقدی بعد از ساخت و تایید نمونه اولیه به مبلغ ۳۰ میلیون تومان برای هر یک از تیمهای برگزیده
** توجه: فرآیند اهدای جوایز برعهده شرکت متقاضی است.