چالش ارتقاء ستاپ آزمایشگاهی به تجهیز تجاری

این چالش در جریان است. در صورت داشتن هر گونه سوال با ما در ارتباط باشید.

پیشرفت در حوزه فناوری نانو که از اولویت‌های کشور طی سال‌های اخیر به شمار می‌آید، مستلزم توسعه‌ی تجهیزات و دستگاه‌های مورد نیاز این حوزه و ایجاد توانمندی برای ساخت می‌باشد. در راستای تحقق این هدف، واحد تجهیزات ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با رویکرد حمایت از ایده‌ها و طرح‌های ساخت تجهیزات و ماشین‌آلات مرتبط با این حوزه شکل گرفته است. این واحد تلاش دارد تا از طریق پیوند ایده‌ها، طرح‌های نوآورانه و توانمندی‌های صنعتی حوزه فناوری نانو به چرخه تولید، نیازهای مختلف بخش‌های پژوهشی و صنعتی را مرتفع سازد.

فراخوان ارتقاء ستاپ آزمایشگاهی به تجهیز تجاری

فراخوان پیش‌رو با رویکرد حمایت از ارتقاء و تبدیل ستاپ‌های آزمایشگاهی برآمده از طرح‌های پژوهشی و تحقیقاتی به تجهیز تجاری، به دنبال توسعه و بومی سازی تجهیزات راهبردی حوزه فناوری نانو است. از آنجاییکه تجهیزات مرتبط با حوزه فناوری نانو مطابق با استاندارد ISO/TS 18110به دو دسته تجهیزات تولید نانومواد (نانو ذره، نانو پودر، نانو ساختار و …) و تجهیزات مشخصه یابی نانومواد (تجهیزاتی که برای تعیین اندازه، مرفولوژی، جنس و فاز جزء نانومتری نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند) تقسیم می‌شوند، تنها آن دسته از ستاپ‌های آزمایشگاهی مشمول دریافت حمایت می‌شوند که در یکی از دو دسته تجهیز نام برده جای بگیرند.

  • مطابق با استاندارد موجود در حوزه تجهیزات مرتبط با فناوری نانو قرار گیرد.
  • یک نمونه از ستاپ ساخته شده و مورد استفاده قرار گرفته باشد.
  • فاقد نمونه تجاری سازی شده داخلی مشابه باشد.
  • قابلیت ارتقاء و تبدیل شدن به تجهیز تجاری (قابلیت پکیج شدن، دارا بودن اتوماسیون، تکرارپذیری نتایج و …) را داشته باشد. در رابطه با ستاپ‌های تولید نانومواد، مقیاس‌پذیری (قابلیت ارتقاء از تولید در مقیاس آزمایشگاهی به نیمه صنعتی و صنعتی) نیز مد نظر قرار می‌گیرد.
  • بازار قابل توجهی داشته باشد و قیمت تمام شده تجهیز بتواند با محصول خارجی مشابه رقابت کند.
  • هسته فناور، شرکت ثبت شده (حقوقی) باشد و یا قابلیت ثبت شرکت در آینده را داشته باشد.
دریافت طرح‌های مفهومی، غربال و داوری (مرحله اول)

1. ثبت نام در سایت و ارسال طرح

در این مرحله، شرکت‌کنندگان می‌بایست حداکثر تا ۲۲ مرداد، طرح مفهومی خود را در چارچوبی که در اختیار آن‌ها قرار گرفته است، مدون و سپس از طریق سامانه به صورت آنلاین ثبت نمایند.

2. ارزیابی طرح‌ها و داوری مرحله اول

در پایان مرحله اول طرح‌های دریافتی در کمیته داوران ارزیابی شده و در نهایت، شرکت‌کنندگان برتر (اعم از فرد یا گروه) جهت ساخت نمونه آزمایشگاهی از طرح خود وارد مرحله دوم چالش خواهند شد.
فرآیند شتابدهی و ساخت نمونه (مرحله دوم)

3. ساخت نمونه اولیه و تکمیل مستندات

برگزیدگان مرحله نخست، چهار ماه فرصت خواهند داشت تا ضمن تکمیل مستندات فنی و اقتصادی طرح خود، ‌یک «نمونه آزمایشگاهی» مطابق با طرح اولیه خود را طی مرحله دوم ارائه نمایند.

4. داوری نهایی و اعلام طرح برتر

در پایان مرحله دوم جهت انتخاب طرح برتر، مستندات فنی و اقتصادی و نیز نمونه‌ آزمایشگاهی ارائه شده از سوی هر شرکت‌کننده توسط هیات داوران ارزیابی و برنده نهایی معرفی می‌شود.

حمایت ها

  • پرداخت تسهیلات و حمایت مالی بلاعوض متناسب با سطح فناوری، راهبردی بودن و رفع نیاز کشور به واردات
  • بهره‌مندی از خدمات تجاری سازی مربوط به شرکت‌های نانویی (طراحی صنعتی، ثبت پتنت، مطالعات بازار و …)

حامیان این چالش

ویدئو چالش

چالش‌های مشابه