چالش توسعه حسگر خلوص سنج هیدروژن خنک ساز ژنراتور

این چالش در جریان است. درصورت داشتن سوال با ما تماس حاصل فرمایید.

در نیروگاه­ ها از ژنراتور به صورت مداوم استفاده می­ شود. بنابراین، سیستم خنک کننده برای آن­ نقش مهمی در بهره­ وری این دستگاه ایفا می کند. هیدروژن به عنوان ماده خنک کننده در ژنراتورها استفاده می شود و کارآمدی آن در مقایسه با سایر خنک سازها ثابت شده است. این گاز دارای هدایت حرارتی بالا در بین همه گازها است و باعث خنک سازی سریع تر می­شود. از دلایلی که ممکن است درصد خلوص هیدروژن کاهش یابد، آلودگی در داخل محفظه است که به واسطه گازهای داخلی و یا روغن سیل بندی و موارد دیگر رخ می ­دهد. این مسئله به نحوی است که ممکن است کارایی سیستم را کاهش دهد و خطر ایجاد قوس و آسیب به ژنراتور را ایجاد کند و حتی می تواند باعث انفجار شود. همه­ ی عوامل ذکر شده باعث می­ شود تا سنجش میزان خلوص هیدروژن در جهت جلوگیری از حادثه اهمیت پیدا کند. میزان هیدروژن در محفظه ­ی خنک کننده ژنراتور بین ۱۰۰-۹۵% است که این میزان به منظور جلوگیری از آسیب های بعدی باید مداوما اندازه گیری شود.

حسگرهای متنوعی بر اساس تکنولوژی های مختلف وجود دارند که قابلیت اندازه گیری میزان گاز مشخص را در بازه­ های زمانی مشخص و با دقت­ های متنوع دارد. اساس کار حسگرهای موجود در شرکت متقاضی به صورت ترموکنداکتومتریک است. البته روش های مورد استفاده در حسگرهای نیروگاه های ژاپنی نیز امکان جایگزینی دارد. حسگرهای سنجش میزان خلوص گاز دارای بازار مصرف قابل توجهی هستند و امکان استفاده در تمامی نیروگاه ­های بخاری کشور و صنایع پتروشیمی با خوراک گاز نظیر LAB ها دارند و هم اکنون تعداد هشت دستگاه برای شرکت متقاضی ضرورت دارد.

گلوگاه این چالش، دانش فنی ساخت حسگرهای با دقت بالا و یا روش های مشابه اندازه گیری است.  در روش اندازه گیری، حساسیت سنسور به بخارات آب و روغن است که سبب خرابی و از کار افتادگی آن می شود، لذا مکانیزم تهیه یک نمونه عاری از هرگونه آلودگی بسیار مهم است.

توسعه حسگر خلوص سنج هیدروژن خنک ساز ژنراتور
  • تولید نمونه داخلی با پشتیبانی فنی
  • هزینه تمام شده مقرون به صرفه در مقایسه با نمونه های مشابه خارجی
  • در نیروگاه ­های ژاپنی نظیر نیروگاه شهید رجایی قزوین روش اندازه گیری از طریق بلوئر و اندازه گیری و روابط ترمودینامیکی حاکم انجام می شود و علیرغم سادگی، دارای طول عمر بالایی است که می­ تواند در این زمینه نیز مورد بررسی قرار داده شود.
  • استفاده از راهکارهای نوین غیر از موارد ذکر شده با اهتمام به تامین کلیه الزامات نیز مورد استقبال قرار می­ گیرد.
  • دبی گاز عبوری از حسگرها کمتر از ۵ لیتر بر دقیقه باشد.
  • طول عمر مفید حسگر کمتر از ۱۵ سال باشد.
  • اندازه گیری میزان خلوص هیدروژن در حسگر با دقت کمتر از %۰.۱ نشان داده شود.
  • سرعت پاسخ دهی حسگر بیش از ۱ ثانیه باشد.
دریافت طرح‌های مفهومی، غربال و داوری (مرحله اول)

1. ثبت نام در سایت و ارسال طرح

در این مرحله، شرکت‌کنندگان می‌بایست حداکثر تا ۲۰ آذرماه، فرصت دارند طرح مفهومی خود را در چارچوبی که در اختیار آن‌ها قرار گرفته است، مدون و سپس از طریق سامانه به صورت آنلاین ثبت نمایند.

2. ارزیابی طرح‌ها و داوری مرحله اول

در پایان مرحله اول طرح‌های دریافتی در کمیته داوران ارزیابی شده و در نهایت، شرکت‌کنندگان برتر (اعم از فرد یا گروه) جهت ساخت نمونه آزمایشگاهی از طرح خود وارد مرحله دوم چالش خواهند شد.
فرآیند شتابدهی و ساخت نمونه (مرحله دوم)

3. ساخت نمونه اولیه و تکمیل مستندات

برگزیدگان مرحله نخست، پنج ماه فرصت خواهند داشت تا ضمن تکمیل مستندات فنی و اقتصادی طرح خود، ‌یک «نمونه آزمایشگاهی» مطابق با طرح اولیه خود را طی مرحله دوم ارائه نمایند.

4. داوری نهایی و اعلام طرح برتر

در پایان مرحله دوم جهت انتخاب طرح برتر، مستندات فنی و اقتصادی و نیز نمونه‌ آزمایشگاهی ارائه شده از سوی هر شرکت‌کننده توسط هیات داوران ارزیابی و برنده نهایی معرفی می‌شود.

حمایت ها

  • مشاوره جهت تکمیل طرح ها
  • اعطای گرنت نقدی توسعه محصول به میزان ۱۰ میلیون تومان
  • اعطای گرنت شبکه آزمایشگاه های راهبردی به میزان ۵ میلیون تومان
  • حمایت در راستای تجاری سازی و توسعه محصول
  • انعقاد قرارداد صنعتی با تیم برنده
  • معرفی طرح برتر و اعطای جایزه ۶۰ میلیون تومانی از طرف متقاضی

حامیان این چالش

ویدئو چالش

چالش‌های مشابه